Предприемачът Илон Мъск - главен изпълнителен директор на SpaceX (СпейсЕкс“)  и на Tesla

...
Предприемачът Илон Мъск - главен изпълнителен директор на SpaceX (СпейсЕкс“)  и на Tesla
Коментари Харесай

Мъск е загубил над 21 млрд. щ.д. заради спада в акциите на Tesla

Предприемачът Илон Мъск - основен изпълнителен шеф на SpaceX („ СпейсЕкс “)  и на Tesla Inc., е загубил в четвъртък над 21 милиарда $ поради спада в котировките на акциите на неговата компания за произвеждане на коли Tesla. Това демонстрират данните от рейтинга на милиардерите на Forbes, който се води в действително време.

Отбелязва се, че благосъстоянието на Мъск е намаляло с 21.5 милиарда $, или с 8.84 %. По този метод в миг то е в размер на 221.3 милиарда $. Въпреки това, както се вижда от данните от рейтинга на милиардерите на Forbes, американският бизнесмен както и до момента оглавява листата на най-богатите хора на планетата. На втората позиция, съгласно версията на Forbes, е генералният шеф на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно (със 188.6 милиарда долара). В тройката на водачите по благосъстояние е и създателят на компанията за интернет търговия Amazon Джеф Безос (със 165.8 милиарда долара).

Акциите на Tesla поевтиняха с 10.75% до 837 $ за един брой. По-рано беше обявено, че американската компания е отсрочила стартирането на новите модели за идната година, базирайки се на това, че най-хубавият метод да продължи увеличението на продажбите поради казуса с веригата на доставки е и по-нататък да се използва стеснен кръг от големи продавачи.

Компанията Tesla е учредена от Мъск през 2003 година. Главният ѝ офис е в град Пало Алто (щат Калифорния). Отначало компанията е профилирана извънредно върху производството на електрически автомобили, само че по-късно стартира да се занимава и със основаването на слънчеви батарии и други решения за предпазване на силата.

Освен това, Мъск е създател и на компанията SpaceX, която  разработва ракети носители, ракетни мотори, галактически апарати и други галактически системи  и реализира орбитални полети.  „ Спейс Екс “ е определена от НАСА по програмата за комерсиални логистични услуги до Международната галактическа станция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР